Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

"Viktigt med större mångfald i branschen"

Publicerad: 22 november 2011, 08:56
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

Männen dominerar mediebyråernas löneliga totalt. På dagensmedia.ses lönelista återfinns den högst betalda kvinnan, Amanda Koutra på Carat, först på en elfteplats.


Ämnen i artikeln:

Carat

Carat är en av Sveriges absolut största mediebyråer, men vd:n Amanda Koutra ligger långt ned på listan över de högst betalda cheferna.

I topp på mediebyråernas lönelista för inkomståret 2010 finns Linus Hjoberg, Mediacoms vd, med en taxerad inkomst på 2,3 miljoner.

Därefter finns ytterligare nio män på topp tio. Amanda Koutra, som hamnade på en elfteplats med en inkomst på drygt 1,3 miljoner kronor, är den bäst betalda kvinnan.

Hon tycker dock inte att man bör stirra sig blind på lönerna. Istället är det mer intressant att fråga sig varför så få kvinnor tagit tunga chefsposter hos mediebyråerna, menar hon, som i dag är den enda kvinnliga vd:n bland de större byråerna.

– Löneligan speglar ju bara vilka som har de ledande positionerna. Mer intressant är varför mediebyråerna har så få kvinnliga ledare. Ur ett långsiktigt perspektiv tycker jag det är viktig med större mångfald i branschen, inte bara på ledande positioner utan generellt. Jag tror att det skulle gagna vår utveckling. säger Amanda Koutra till dagensmedia.se.

Hur kan det nuvarande löneläget förändras?

– Generellt hänger lön ihop med position, ansvar och resultat, men all statistik visar ju att frågan är mer komplex än så, säger hon.

Vad ska man göra för att nå en topplön som kvinna?

– Det gäller att ha mod och en chef som vågar lita på ens förmåga.

Erik Strömberg

Ämnen i artikeln:

Carat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.