Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Byråer

"Vi måste anpassa kostymen"

Nu bekräftar Minnesotas vd Andy Pimmeshofer att tre personer får lämna byrån. Orsaken är vikande marknad och minskad efterfrågan.


Publicerad 2013-03-28 07:09
Uppdaterad 2015-12-06 13:51

Ämnen i artikeln:

Stampen Media Partner

Dela artikeln:

Igår berättade dagensmedia.se att kommunikatonsbyrån Minnesota tvingats säga upp personal. Andy Pimmeshofer bekräftar nu att det handlar om tre personer.

– Det känns så klart tråkigt att behöva säga upp medarbetare, men vi måste anpassa kostymen efter marknaden, säger Andy Pimmeshofer till dagensmedia.se.

Under 2012 gick det bra för byrån som nyanställde personal i flera omgångar. Nu har konjunkturen dock vänt, vilket tvingat byrån att ta fram yxan.

– Det är i vår ände av branschen som svängningarna är som störst. När det går bra måste vi förstärka på personalsidan, men när marknaden viker tvingas vi skära ned, säger Andy Pimmeshofer.

2011 var byråns bästa år någonsin. Hur det gick 2012 är oklart ännu, men Andy Pimmeshofer vet att resultatet blir klart sämre.

Helen Preutz

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.