Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Veteranerna ersätts med nya talanger

Publicerad: 1 september 2010, 13:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Efter avhoppen letar DDB Stockholms vd Niclas Melin efter projektledare med bättre koll på "den nya verkligheten".


Ämnen i artikeln:

DDB StockholmNiclas MelinLars Axelsson

DDB Stockholm har på kort tid förlorat flera av sina nyckelmedarbetare.

Senast delägaren Lars ”Laxen” Axelsson och Thomas Brenemark och seniora projektledaren Patrik Söder. Före sommaren försvann även kreatörerna Simon Mogren och Patrick Dry och DDB Tribal-chefen Alex Picha.

Varför är det så många som slutar på DDB?

– Det handlar dessvärre mycket om timing. De senaste har alla tre blivit headhuntade av sina nya arbetsgivare. Det är tråkigt att tappa duktiga medarbetare, men samtidigt kan man bara konstatera att det är glädjande att se att människor på byrån är efterfrågande, säger Niclas Melin.

Vad betyder det för byrån?

– I det stora hela innebär det att det öppnar upp för nya talanger att kliva fram och ta nya ansvarsområden. Under sista kvartalet har vi också fyllt på med mycket kompetens, med inte mindre än 15 nya medarbetare. Det öppnar också upp för en möjlighet att fortsätta att rekrytera en projektledarprofil som bättre matchar den nya verkligheten varumärken rör sig i idag, med en djupare insikt och förståelse för kundens affär och sinne för affärsutveckling som viktiga egenskaper.

För kunderna?

– Inget dramatiskt.

Ersätts de som slutar?

– Vi har en rad duktiga talanger på väg in. Bland annat tre seniora projektledare som vi gjorde klart med innan sommaren.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev