Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Veritas slår ihop byråer

Publicerad: 8 Februari 2011, 05:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:22

Veritas slår ihop de två byråerna Veritas Intercultural Communications och Veritas PR & Communications.


Den ihopslagna byrån får namnet Veritas PR & Communications.

– Tanken från början var att de två byråerna skulle tydliggöra våra erbjudanden inom interkulturell kommunikation och public affairs. I praktiken jobbar vi väldigt integrerat och eftersom vi säger åt våra kunder att baka in interkulturell kommunikation i alla kommunikation så kände vi att det är bättre att leva som vi lär. Vi anpassar formatet efter verkligheten, säger Bijan Fahimi, grundare av Veritas.

Veritas rekryterar även två nya konsulter, Ömer Oguz och Ulf Lindholm. De ska bidra till att bredda byråns kompetens med politiskt kunnande och marknads-pr.

Veritas förändrar också sin rådgivargrupp och tar in Per-Åke Eriksson, Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist, Eva Lagerqvist och Jens Hedström.

Förra året omsatte Veritas PR & Communications 11,6 miljoner kronor och gjorde ett resultat på 3,3 miljoner kronor. Veritas Intercultural Communications omsatte 6,6 miljoner kronor och redovisade ett resultat på 13 000 kronor räkenskapsåret 09/10. Sista halvåret 2010 omsatte byrån 4,5 miljoner kronor och resultatet landade på 233 000 kronor.

– Vi har fått in både större uppdrag och fler kunder. När vi adderade public affairs och utvecklade vårt erbjudande så fick vi även ett bredare kundunderlag.

Målet är att växa med 10 procent i år.

– Vi behöver några större kunder. Vår tanke är att fokusera på att få våra mindre kunder att bli lite större.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.