Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Vd:n lämnar när Momentum säljs

Publicerad: 8 januari 2014, 08:21
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:52

McCann säljer dotterbolaget Momentum i Göteborg, skriver Resume.se. Köpare är två av bolagets medarbetare. Samtidigt avgår Momentums vd Toomas Tartu.


Ämnen i artikeln:

Momentum

Det är Momentum Göteborgs cd Markus Näslund och projektledaren Anders Collin som köper bolaget. Anders Collin tar även över rollen som tillförordnad vd från och med årskiftet.

– Toomas har förhandlat fram den här lösningen tillsammans med McCann-gruppen, men valde att lämna satsningen vid årsskiftet, säger Anders Collin till Dagens Media.

Efter affären, vars värde Anders Collin inte vill avslöja, fortsätter Momentum att vara en del av Momentum-nätverket, men med lokalt ägande.

– Det är viktigt att påpeka att vi är kvar i nätverket. Det här handlar om en renodling av McCann-gruppens verksamhet i Sverige på grund av att de har svårt att hitta synergier i vissa bolagsfrågor.

Själv ser han förändringen som att Momentum Göteborgs kunder och medarbetare får det bästa av två världar. Den dagliga driften av bolaget ska inte påverkas.

– Gissningsvis ger det här bara positiva effekter. Vi får det lokala engagemanget och drivet det ger, och är samtidigt kvar i Momentum-nätverket.

Var det någonsin aktuellt med fler ägare?

– Det är en framtidsfråga, säger Anders Collin.

Vad Toomas Tartu ska göra framöver kan Anders Collin inte svara på, men han blir inte kvar inom McCann-nätverket.

Dagens Media har sökt Toomas Tartu.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Momentum

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev