onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Vd-byte på PHD

Publicerad: 10 augusti 2010, 10:56
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:43

Vd:n Dominque Prewitt lämnar Omnicom-byrån PHD, kan Dagensmedia.se berätta. OMG:s research-chef Fredrik Eriksson ersätter.

Ämnen i artikeln:

OMDPHDOMGOmnicom

MS

Martin Schori


Dominique Prewitt kom till PHD i april 2008, från Initiative Universal Media. Två år och fyra månader senare få hon lämna sin post.

– Det är ett beslut som tagits i samförstånd i samband med diskussioner mellan mig och Dominique. Det som sker är att Dominique ställer sin plats till förfogande vid en tidpunkt som är så bra som något kunde var för PHD:s del, skriver Omnicoms vd Daniel Eriksson i ett mejl till Dagensmedia.se.

Ersättaren Fredrik Eriksson hämtas från ägarbolaget OMG, där han är researchchef.

– Dominique kommer under en överskådlig tid arbeta vidare parallellt med Fredrik, men Fredrik tar över från och med idag själva ledningsansvaret, skriver Daniel Eriksson.

Fredrik Eriksson säger att han inte tvekade inför den nya uppgiften.

– Det känns skitspännande. Min bakgrund inom analys passar PHD bra med tanke på att de har starkt fokus på resultatdelen. Det känns som en väldigt bra match, säger han.

På global nivå är PHD en av världens största byråer, men i Sverige är man relativt små och nyetablerade.

– Vår ambition är så klart att växa och bli större, säger Fredrik Eriksson.

Mellan 2008 och 2009 krympte PHD:s intäkter från 17,9 till 14,1 miljoner kronor. Rörelseresultatet gick samtidigt från 5,8 till 3,9 miljoner. PHD och OMD har dock en hel del gemensamma funktioner och siffrorna ger inte en rättvis bild över bolagets storlek.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev