lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Västerbotten storsatsar – tar in fyra byråer

Publicerad: 8 oktober 2014, 08:03
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:26

Region Västerbotten drar igång en kommunikationssatsning på norra Sverige.

Ämnen i artikeln:

Vinter

SA

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se


Region Västerbotten har genomfört upphandling av fyra byråer, i en stor satsning som ska lyfta fram norra Sverige.

Kreativ byrå blir Vinter, från Luleå, som även tidigare haft uppdraget.

Sedan tidigare har Region Västerbotten äveb samarbetat med Ord & Co, från Umeå, som nu får fortsatt ansvar för grafisk produktion.

Två nya byråer som plockas in är dels Plakat, från Umeå, som ska arbeta med det strategiska varumärkesarbetet för regionen.

Och dels byrån Dohi Sweden, även den från Umeå, som ska ansvara för digitala innovationer.

– Det finns anledning att lyfta norra Sverige. Norra Sverige bör ta större plats i samhällsdebatten. Vi vill göra detta med bra byråer, säger Thomas Hartman, kommunikationschef Region Västerbotten, till Dagens Media.

Har Västerbotten hamnat i medieskugga?

– Nej, men det finns anledning att inte vara så blyga här. Vi har mycket att erbjuda. Att Umeå blev europeisk kulturhuvudstad 2014 riktade blickarna mot oss. Men vi vill ta mer plats, samtidigt ser vi en situation där lokalamedia är hårt ansatt. Till exempel har ju TV4 lagt ner här. Så det måste göras när media tacklar av. I takt med att media avrustar så är det viktigt att försöka kommunicera med medborgarna och berätta vad vi gör. Vi kör mycket individberättelser, sajten för Region Västerbotten har blivit mer som en redaktion.

De fyra byråerna har kontrakt på två år, med möjlighet till ett års förlägning.

Närmast kommer de fyra byråerna och Region Västerbotten att träffas för att gemensamt peka ut hur arbetet ska bedrivas gemensamt och över byrågränserna.

– Sen ska vi jobba vidare med turism och Västerbotten på Grand Hôtel, vi har kört det eventet i 24 år. Just event producerar vi gärna inhouse, det är ett sätt att komma nära våra partners. Men vi tar in byråerna i samarbetet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev