Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Värvet omsätter en miljon

Publicerad: 16 Augusti 2013, 10:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:37

Kristoffer Triumfs podcast Värvet drog in en miljon kronor ifjol. Nu lägger han ut nästa avsnitt till försäljning på Tradera.


Ämnen i artikeln:

Värvet

På söndag sänder Kristoffer Triumf det 85:e avsnittet av sin podcast Värvet.

Mångysslaren Kristoffer Triumf har ett förflutet som journalist på Nöjesguiden under 1990-talet. Därefter jobbade han com copywriter på olika byråer, innan han sadlade om och satsade på tv. Och under vintern 2012 startade han Värvet .

Hittills har avsnitten laddats ned 7,5 miljoner gånger.

– Jag är jättenöjd så klart, men det är alltid roligt när det stiger, säger Kristoffer Triumf till Dagens Media.

I Värvet har Kristoffer Triums flera gånger berättat om hur mycket podcasten betyder för honom. För att kunna leva på sina intervjuer tar han hjälp av sponsorer. Under 2012 omsatte Kristoffer Triumfs bolag Triumf et cetera 938 000 kronor, och rörelseresultatet landade på -35 000 kronor.

Under våren sponsrades Värvet av klädmärket Denim Demon, butiken Nitty Gritty och regnklädestillverkaren Stutterheim. Och under september går ett fastighetsbolag in som sponsor.

– I det långa loppet har jag en massa spännande saker på gång. Just nu testar jag att sälja avsnitt på Tradera. Under sommaren har det varit stiltje på annonsmarknaden, därför testar jag den här lösningen som ett roligt experiment.

I morse hade ett hundratal bud lagts och buden var uppe i 5 000 kronor, vilket är betydligt lägre än vad Kristoffer Triumf vanligen tar betalt av sina sponsorer.

– Det ser extremt ljust ut i höst. Det kommer att komma massor med roliga gäster under hösten och jag är bokad för en bra bit in i november.

För att spara tid funderar Kristoffer Triumf på att lägga ut Värvets sponsringsförsäljning på en extern partner.

LÄS OCKSÅ I DM DIGITAL:

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Värvet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.