Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Varsel på Stockholm Design Lab

Publicerad: 17 December 2010, 07:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:27

Efter ett tufft år har byrån tvingats dra ner på personal.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Design LabHemtex

Stockholm Design Lab plockade hem ett guldägg i design-kategorin tidigare i år, för Venedigbiennalen. En visuell identitet som sedan även belönades med guld i Cannes.

Men i övrigt har det varit ett tufft år för designbyrån. Nyligen lade man ett varsel på ett stort antal medarbetare, uppger källor för dagensmedia.se.

När dagensmedia.se under torsdagseftermiddagen konfronterar Björn Kusoffsky med uppgifterna bekräftar han att ett varsel har lagts:

– Vi har gjort en omorganisation, säger Björn Björn Kusoffsky, som dock inte vill svara på fler frågor.

Istället ber han att få återkomma via mejl.

"SDL fortsätter som vanligt men har gjort en del organisationsförändringar. Hösten har bestått av projekt i bl.a. Japan som skjutits upp och pitcher som dragit ut på tiden. Vi har därför tvingats göra en del varsel. Efter ett tufft år så går vi in i det nya året med nya spännande kunder och förfrågningar", skriver Björn Björn Kusoffsky senare i ett mejl till dagensmedia.se.

Enligt Björn Kusoffsky handlar det dock om fyra personer som ska ha varlats under hösten.

I april i år petade Stockholm Design Lab sin vd Ted Bergström, som nu har gått till Hemtex. Byrån omsatte 18 miljoner kronor enligt sitt senaste bokslut (maj 2009-april 2010) och gjorde en rörelseförlust på strax under 700 000 kronor.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Stockholm Design LabHemtex

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.