Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Valentin&Byhr och Mockup bildar ny byrå

Publicerad: 29 maj 2018, 07:11
Uppdaterad: 29 maj 2018, 07:13

Välkända Valentin&Byhr och uppstickaren Mockup bildar fullservicebyrå.


Ämnen i artikeln:

Valentin Byhr

Från och med i sommar kommer en ny byrå att öppna i Göteborg. Det är byråerna Valentin&Byhr och Mockup som gör gemensam sak och nu bildar fullservicebyrån Valentin Experience med omkring 50 anställda.

– Det här känns riktigt spännande. Vi kompletterar varandra fantastiskt bra. Både kompetensmässigt, men också personligt. Vårt nya erbjudande känns helt rätt för våra kunders framtida kommunikationsbehov och reklamens roll i samhället. Jag är otroligt stolt över den här fusionen, kommenterar Magnus Tengby, vd på nya Valentin Experience.

Tanken är att den nya byrån ska specialisera sig på servicedesign och kommunikation.

En av byråerna bakom den nya sammanslagningen har en lång historia inom branschen. Den andra, Mockup, startades för åtta år sedan av tidigare ANR BBDO-medarbetare.

En av den nya byråns arbetsområden blir att arbeta för att kartlägga av kundgruppernas verklighet och deras kommunikativa behov. Det blir Mockups vd, Erik Sanderoth, som blir key account manager och affärsområdeschef för delområdet som kommet att gå under namnet Customer Experience.

– När vi träffade Valentin&Byhr i januari klickade det direkt! Vi har en samsyn kring kommunikationens framtid, men framför allt samma tankar om hur man skapar enbyrå där både kunder och anställda trivs, säger Erik Sanderoth.

Förutom Customer Experience kommer varumärket Mockup även spela en stor roll som innovationslab för ta fram nya idéer och produkter inom Valentin Experience.

I dagsläget finns varumärken så som Volvo, Anicura, Santa Maria, Saab och Arla bland byråns kundgrupp.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Valentin Byhr

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.