Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Valentin & Byhr byter vd

Publicerad: 12 juni 2015, 08:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:58

Erik Emanuelsson lämnar vd-posten på reklambyrån Valentin & Byhr.


Ämnen i artikeln:

Valentin Byhr

Valentin & Byrhs vd Erik Emanuelsson blir marknadschef på STS Alpresor. Istället tar Maria Källsson över som vd på byrån.

Hon kommer närmast från en tjänst som ansvarig för Bokmässan i Göteborg.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla Valentin & Byhr och vara med att ta byrån till nästa nivå. Jag tror att min bakgrund med både rötter i finansvärlden och ett brinnande engagemang på kulturområdet kan vara en tillgång när det gäller att driva en kreativ miljö. Dessutom har jag ju själv suttit på köparsidan och vet vad som är viktig för kunderna, säger Maria Källsson i ett pressmeddelande.

Erik Emanuelsson:

– Maria är otroligt skarp och har en spännande bakgrund. Jag tror det är få som kan matcha hennes erfarenheter när det gäller att verka i en kommersiell miljö och samtidigt värna om kreativiteten. Dessutom känns det extra roligt att tillsätta en kvinnlig vd i en bransch som tyvärr fortfarande domineras av manliga chefer.

Maria Källsson tillträder i oktober 2015.

Maria Källsson

Civilekonom med en internationell ekonomexamen och har tidigare arbetat på Stockholmsbörsen, OM och OMX. Därefter har hon innehaft marknads-, PR- och produktutvecklingsfunktioner inom Köksriket och Mapmedia. Maria har tidigare varit vd för Rörstrand Museum AB i Lidköping, och kommer nu senast från Bokmässan i Göteborg där hon också verkat som vd.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Valentin Byhr

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev