Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

UtopiaPeople växer så det knakar

Publicerad: 30 juli 2009, 05:19
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:17

Frilansagenturen för reklam, film och tv, UtopiaPeople, har vuxit till att bli störst i världen.


UtopiaPeople, som drivs av Hanna Kallin och Stefan Ström båda med en bakgrund inom reklam och tv, har i dag 4 200 frilansare i sitt register. Det gör UtopiaPeople, enligt dem själva, till den största agenturen i världen på området.

– Våra konkurrenter finns England och USA men i Sverige är vi unika. Jag tror att vår tillväxt beror på att vi har skapat oss ett gott renommé hos frilansarna som förstås pratar mycket sinsemellan, säger Stefan Ström på UtopiaPeople.

Av UtopiaPeoples frilansare är i dag cirka 50 procent från Sverige men den procentsatsen sjunker snabbt om man ser till inflödet av nya frilansare, cirka 200 i månaden. Då är bara cirka 35 procent från Sverige. UtopiaPeople växer för närvarande snabbast ute på den internationella marknaden

Vilket behov ser du att ni fyller?

– Istället för att projektledaren sitter i ett antal dagar och ringer in folk, kan man med vårt bokningssystem sätta ihop sitt tv- eller filmteam på en timme. Det spar både tid och pengar.

Stefan Ström säger att UtopiaPeople når merparten av alla frilansare i Sverige via email och sms, och att de också lägger ned mycket tid på att hitta talanger som kanske inte är så duktiga på att sälja in sig, för att hjälpa dem ut på marknaden.

Framöver ska UtopiaPeople fokusera på att förbättra den befintliga tjänsten, bland annat genom ett nytt bokningssystem, och med en funktion för shoowreels på nätet. Tjänsten som har tagit över ett år att utveckla är inne i ett betastadium och ska lanseras skarpt i slutet av augusti eller i början av september.

 

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.