Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Uppsägningar drabbar McCann NY

Publicerad: 17 augusti 2011, 06:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:02

McCann New York, där Mother-grundaren Linus Karlsson nyligen blev kreativ chef, har drabbats av uppsägningar.


Flera personer har tvingats gå från McCann New York vilket har resulterat i att arbetsstyrkan minskat med 4 procent. Det skriver sajten mediabistro.com, som fått det hela bekräftat av McCann.

Det är den kreativa avdelningen som ska ha drabbast hårdats och nu spekulerar sajten i om det är byråns nye kreative chef Linus Karlsson som "rensar huset".

– Som en del av McCanns pånyttfödelse har byrån tvingats fatta några väldigt tuffa beslut. Ett resultat av det är att några anställda inte kommer följa med oss längre. Att skydda både personer och byråns hälsa är en svår balansgång. Besluten som fattades var svåra att göra men är baserade på en tydlig strategi som vi stakat ut för byrån, skriver McCann i ett uttalande.

I en intervju med dagensmedia.se sa den då nytillträdda McCann-chefen Matias Palm-Jensen följande:

– McCann kan beskrivas som ett Premier League-lag som levererar som det ska men inte mycket mer. Nu är ambitionen att vinna Champions League. Det blir en utmaning för alla, många på McCann är kanske nöjda med att lyfta en bra lön och ha en bra dag. Men det ska vi ändra på nu.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News