Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Uppåt för Friends Agenda

Publicerad: 21 januari 2013, 09:21
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:58

Pr-och varumärkesbyrån Friends Agenda fördubblade vinsten och personalstyrkan förra året.


Ämnen i artikeln:

Friends Agenda

Enligt Friends Agendas preliminära bokslut för 2012 ökade byrån sin omsättning med 78 procent förra året, från 8,1 miljoner kronor 2011 till 14,3 miljoner kronor 2012.

Samtidigt har byrån har fördubblat vinsten, enligt byråns vd Sara Morge.

– Vi har ju inte gjort bokslutet färdigt än, men beroende på hur man periodiserar så hamnar vinsten på ungefär 600 000 kronor. Det är en blygsam summa, men vi har haft fokus på tillväxt under 2012, säger hon till dagensmedia.se.

Detta fokus på tillväxt har även gjort att Friends Agenda har gått från 9 heltidsanställda i januari 2012 till 20 heltidskonsulter i januari 2013. 

Samtidigt har byrån fått in 15 nya kunder från näringslivet och vunnit 11 ramavtal i offentliga upphandlingar.

– Det känns ju kul att lyckas växa under ett år som varit så konjunkturmässigt. Många byråer har suttit på långa avtal och det är långa avtal som kunderna först säger upp. Vi sitter inte på retainers, utan arbetar projekt för projekt, vilket innebär mycket sälj, men som nog har varit vårt framgångskoncept, säger Sara Morge.

Hur ser era planer för 2013 ut?

– Vi ska fortsätta växa, men inte i den hisnande takt vi har gjort de senaste åren. Vi ska inte ha ett lika ensidigt fokus på tillväxt, utan tjäna mer pengar och ha mer fokus på lönsamhet.

Friends Agenda jobbar bland annat med Proffice, Stockholms stad och Grontmij.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Friends Agenda

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.