Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Ulf Strömqvist kliver av

Publicerad: 31 Maj 2011, 11:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:08

Ulf Strömqvist lämnar sitt uppdrag som vd för reklambyrån Hilanders. Samtidigt tappar byrån en tung medarbetare i Lotta Boman.


Ämnen i artikeln:

Sveriges kommunikationsbyråerKommUlf StrömqvistHilanders

Enligt ett pressmeddelande från Hilanders har Ulf Strömqvist, som nyligen avgick som styrelseordförande för Komm, valt att istället ta rollen som senior advisor på byrån.

Ny vd blir Peter Füle, som i dag arbetar som byråledare på Hilanders i Stockholm. Han ersätts i sin tur av Rickard Bäcklin.

– Jag kommer att fortsätta i en central roll på Hilanders, men jag släpper allt ansvar för det operativa. Som senior advisor kommer jag hantera övergripande frågor om verksamheten, new business och en del nyckelkunder, vilket känns fin-fint, säger Ulf Strömqvist till dagensmedia.se.

Han har just avgått som ordförande i Sveriges Kommunikationsbyråer och ser fram emot att få trappa ner lite.

– Jag brukar snitta på 130-140 procent arbetstid. Nu hoppas jag kunna gå ner på åtminstone strax under 100 procent, och få tid och andas lite luft också.

Han kan dock tänka sig att hoppa på ett styrelseuppdrag eller två framöver.

– I någon icke-konkurrerande verksamhet.

Peter Füle rekryterades vid årsskiftet frånThe Fan Club. Redan då var syftet att han skulle efterträda Ulf Strömqvist som vd.

– Vi har en verksamhetsplan som kommer att fortsätta ligga som grund för Hilanders, men självklart kommer en ny vd att sätta sin egen prägel på verksamheten. Det ska man göra, säger Ulf Strömqvist.

Samtidigt tappar Hilanders medarbetaren Lotta Boman, som går till ägarbolaget Intellecta, där hon blir informationschef. Hon ska dock fortsätta att jobba med Hilanders kunder till och med senhösten.

Hilanders har ännu inte lämnat in något bokslut för 2010. År 2009 uppgick intäkterna till 49 miljoner kronor medan resultatet efter finansnetto blev -6,2 miljoner.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.