Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Två nya konsulter till Priest

Publicerad: 11 September 2013, 06:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:35

Priest PR växer med två nya pr-konsulter. Samtidigt presenterar man resultatet för 2012/2013.


Martina Gramenius kommer senast från rollen som account director på pr-byrån Isobar och har tidigare arbetat som advokatsekreterare på Mannheimer Swartling. På Priest PR kommer hon även verka i rollen som kundansvarig.

Anna Karlström värvades efter att hon gjort sin praktik på Priest PR parallellt med jobb inom restaurang och nattklubb i Stockholm, Visby och Åre.

För det brutna räkenskapsåret 1 maj 2012 - 30 april 2013 uppgick byråns omsättning till 6,2 (6,1) miljoner kronor. Rörelseresultatet landade på 2 miljoner kronor, vilket är exakt detsamma som förra året.

Att byrån för tredje året i rad klarat att hålla en lönsamhet med över 30 procent i marginal förklarar Priest PR:s grundare Tomas Strand bland annat med att de valt att fokusera på en långsiktig affärsmodell som optimeras över tid i stället för att fokusera på tillväxthets

– Vi satsar på långa kundrelationer där uppdragen växer över tid. Det innebär att vi i stort sett inte lägger någon tid alls på nykundsförsäljning vilket ger oss mer debiterbar tid än normalt.

Byrån väljer även att utbilda de flesta av sina anställda själva.

– Annars är det risk att de har ett för omständligt konsulttänk som inte är tillräckligt resultatinriktat för våra kunder, säger Tomas Strand.

Framgent räknar byrån med en någon större omsättning med en fortsatt hög marginal.

Läs intervjun i DM Digital med Tomas Strand om hans stora utmaning – besöka och mäta ALLA stränder i Europa:

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.