fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

TV4-chef tar över Mediakompetens

Publicerad: 12 augusti 2010, 12:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:43

Bemanningsbolaget Mediakompetens byter både vd och styrelseordförande.

Ämnen i artikeln:

TV4

FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Maria Rosengren, affärsområdeschef på TV4 Sverige och tidigare marknadsdirektör på DN, värvas till tjänsten som vd på bemanningsbolaget Mediakompetens.

– Hon har jobbat i mediebolag, både med print och på den elektroniska sidan, och hon förstår därför journalister väl. Sedan är hon är väldigt affärsinriktad person. Det är en alldeles utmärkt kombination, säger Lars Weiss, styrelseordförande i Mediakompetens.

I samband med att Maria Rosengren tillträder sin tjänst, tar den nuvarande vd:n Thomas Lundkvist över som styrelseordförande efter Lars Weiss, som stannar kvar i styrelsen som ledamot.

– Det var dags nu på något sätt. Jag, Thomas (Lundkvist) och Joachim (Berner) har kört det här sedan 2005. Det känns naturligt att Thomas kliver in som ordförande och att jag blir ledamot.

Har du några andra grejer på gång?

– Ja, lite av varje. Jag har ett tv-projekt i Afrika, där jag försöker sätta upp en produktionsenhet i Östafrika. Sen drog jag igång kommunikationsbyrån Creo förra året och det går jättebra. Sedan sitter jag i ett antal andra styrelser. Jag har lagom att göra.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev