Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Turkisk pr-byrå till Sverige

Publicerad: 14 November 2014, 07:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:22

Turkiska Tick Tock Boom gör offensiv i Skandinavien.


Tick Tock Boom är en digital pr- och marknadsföringsbyrå med säte i Istanbul. Byrån har ett hundratal anställda och bland kunderna finns L'Oréal, Novartis, McDonalds, Citibank och Ford.

– Vi är en av de ledande byråerna i Turkiet och nu vill vi expandera i Europa, säger Ilke Onen, ansvarig för nya affärer på Tick Tock Boom, till Dagens Media.

Huvudkontoret håller på att flyttas från Istanbul till Berlin, för att kunna verka på en större del av den europeiska marknaden, och nästa år startar byrån ett kontor i Stockholm.

– Stockholm är inte bara huvudstad i Sverige utan i hela Skandinavien, det är därför vi öppnar här, säger Ilke Onen, som är på plats i Stockholm för att planera etableringen och knyta kontakter.

– Jag får mycket hjälp av Business Sweden och har även varit i kontakt med Komm och Sime.

Än så länge är det inte klart med lokaler och llke Onen kan inte säga hur många medarbetare som ska rekryteras till det svenska kontoret.

– Det blir kanske inte så många från start men vi hoppas på att kunna växa snabbt, säger hon.

Tick Tock Booms verksamhet bygger bland annat på egenutvecklade sociala medier-verktyg som kunderna kan använda för att hantera sin närvaro i sociala medier, bland annat sökmotorn Boomsonar.

Byrån har även ett gratisverktyg där vem som helst kan följa och jämföra varumärken i sociala medier.

– En del av våra kunder använder bara våra självbetjäningsverktyg, men vi erbjuder även bland annat strategiska kommunikationstjänster, kreativa kampanjer och kriskommunikation, säger Ilke Onen.

 

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.