Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Tung kund till Oxenstierna & Partners

Publicerad: 21 Maj 2015, 04:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:01

Oxenstierna & Partners ska få Carmignac att slå sig in på den svenska marknaden.


Den globala kapitalförvaltaren Carmignac vill öka sin närvaro i Norden. För att lyckas med detta inleder de ett samarbete med Oxenstierna & Partners.

– Carmignac har helt enkelt insett att det finns en väldigt intressant marknad i norra Europa, där de inte har varit särskilt synliga. Vi kommer primärt att arbeta med Sverige men också med Norge och Finland, säger Björn Mogensen, strategisk medierådgivare och seniorkonsult på Oxenstierna & Partners, till Dagens Media och fortsätter:

– Att en så här tung lirare väljer oss visar att vi har en hög trovärdighet på området finansiell kommunikation. När jag började var Oxenstierna & Partners en ir-byrå och pr-konceptet har kommit på senare tid. Det här är ett erkännande.

Carmignac har 14 fonder och förvaltar över 55 miljarder euro. Enligt Björn Mogensen har arbetet med Carmignac redan dragit igång.

– Vi fick ok för några veckor sedan och hade ett inledande möte i Paris. Sedan dess har vi jobbat aktivt med strategier och upplägg. Det känns jätteroligt med sådana här internationella uppdrag. Det här är en strategiskt viktig kund.

I arbetsgruppen för Carmignac sitter, förutom Björn Mogensen, också Christian Hall och Kim Engstrand Lund.

– Jag och Kim har mediebakgrund och Anna och Christian kommer från finansmarknaden. Därför kan vi både ekonomi och media, säger Björn Mogensen.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.