Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Trion som får dela på Astra Zeneca

Publicerad: 24 September 2009, 07:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:13

Läkemedelsjätten Astra Zeneca bygger ett nordiskt marknadsbolag och väljer tre byråpartners.


Det blir Ogilvy och Granath Euro RSCG som får dela på jobbet som huvudbyråer för Astra Zeneca. Detta sker samtidigt som läkemedelsbjässen samordnar sin markndsföring och bildar ett nordiskt marknadsbolag.

– Vi har höga ambitioner att bygga ett enhetligt nordisk marknadsbolag i samarbete med utvalda partners för att stärka konkurrenskraften, säkerställa kundrelationerna och skapa en effektiv organisation, säger Tero Oinonen, nordisk marknadsdirektör på Astra Zeneca, i ett pressmeddelande.

Enligt Resumé innebär detta att ett tiotal reklambyråer inte kommer att få förnyat förtroende efter årsskiftet. Tidningen specificerar dock inte vilka dessa är.

Citat får uppdraget att ansvara för taktisk marknadskommunikation och produktion av allt marknadsmaterial för de nordiska marknaderna.

– Det är ett väldigt spännande uppdrag som kan bli stort på sikt. Vi ska hantera all produktion och dessutom jobba taktiskt med processerna mellan beställare och leverantörer, säger Peter Stopp, vd för Citat till Dagensmedia.se.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.