onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Tre svenska byråer toppar lista över världens modigaste

Publicerad: 24 januari 2017, 13:35
Uppdaterad: 24 januari 2017, 14:01

Bild från den interaktiva minnesplatsen som Edelman Deportivo tog fram med Tele2 i samband med Kents avskedskonsert i Stockholm.

När Contagious listar världens bästa och modigaste byråer kniper både Edelman Deportivo, Prime och Forsman & Bodenfors varsina platser.


HF


Tre svenska byråer återfinns när Contagious utnämner världens bästa och modigaste byråer. Listan "Contagious Pioneers 2017" listar byråer som konsekvent sätter standarden för kvalitet och innovation när det kommer till marknadsföring.

Edelman Deportivo Stockholm står som vinnare och glädjs över placeringen.

– Att vara världsbäst över ett helt år är fantastiskt för en byrå av vår storlek. Placeringen visar att vi har en hög lägstanivå på våra jobb, som ofta har den graden av innovation som behövs för att uppmärksammas av Contagious. Det är extra kul att priset går till världens bästa och modigaste byrå eftersom det säger så mycket om våra kunder som vill vara kulturellt relevanta, förtjäna sitt utrymme och som därför inte bromsar i kurvorna, säger Mattias Ronge, vd på Edelman Deportivo, i en kommentar.

Prime Stockholm och Forsman & Bodenfors Stockholm tar sig in på listan för andra året i rad och plockar hem en femte respektive sjundeplats.

– Det är ett otroligt styrkebesked för svensk kreativitet att vi har tre byråer bland de sju främsta i världen, säger Primes vice vd, David Orlic och fortsätter:

– För Primes del är innovation en självklar del av vår leverans. Digitaliseringen påverkar alla våra uppdragsgivare – det här är ett kvitto på att vårt erbjudande kan mäta sig i internationell konkurrens, över tid.

Byråer som toppar listan 2017:

Edelman Deportivo, Stockholm

Clemenger BBDO, Melbourne

Colenso BBDO, Auckland

BBDO, New York

5 Prime, Stockholm 

5 Iris, London

Forsman & Bodenfors, Stockholm

AKQA, London

72andSunny, Amsterdam

10  BETC, Paris

11 Brooklyn Bros, London

11 Leo Burnett, Sydney

 

Läs mer här om hur rankningen görs.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev