Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Tre Kronor årets mediebyrå

Publicerad: 5 Maj 2010, 09:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:51

Niclas Fröbergs byrå petade ned Scream från tronen. Byrådrakarna var samtidigt chanslösa mot småbyråerna.


På onsdagen presenterade Sveriges Mediebyråer vinnaren i Stockholm Media Awards första kategori: Årets mediebyrå.

Titeln togs hem av Tre Kronor, som Niclas Fröberg och Carl-Johan Grandinson grundade för två år sedan. Sedan några veckor tillbaka går byrån under namnet Bark, då man köpts upp av ett danskt bolag. I affären värderades Tre Kronor till nästan 40 miljoner kronor och den blev också mycket lönsam för grundaren Niclas Fröberg.

Byrån har sedan starten predikat affärsidén om resultatbaserad marnadsföring. Sedan i våras har man även ett reklamerbjudande som leds av Helena Westin.

Förra året omsatte Tre Kronor 127 miljoner kronor och hade en byråintäkt på 11 miljoner. Tidigare i år vann Tre Kronor också Regis tävling "Årets byrå".

Förra årets Media Week-vinnare Scream knep andraplatsen, medan PHD premierades med en bronsmedalj.

Flera av de större byråerna, som Carat och Mindshare, saknades på nomineringslistan.  Och bland topp fem fick byrådrakarna se sig slagna av de mindre mediebyåerna (Tre Kronor är den byrå med lägst medieomsättning bland alla nominerade). Maxus och PHD är visserligen del av globala nätverk - Group M respektive OMG - men tillhör inte de nätverkens större aktörer.

1. Tre Kronor Media & Reklam (nu: Bark Stockholm)

2. Scream Mediabyrå

3. PHD

4. MAXUS Communications

5. Bizkit

Tävlingskategorin premierar främst den mediebyrå med nöjdast kunder, men även mediebyråns storlek (byråintäkt) och tillväxt vägs in i bedömningen. Novus Group står för undersökningen.

Vann rätt byrå? Rösta i spalten uppe till höger.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.