Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Tre får gå från Starcom

Publicerad: 28 maj 2009, 07:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

Tre tjänster försvinner när Starcom omorganiserar. Även systerbyrån Digitas tvingas skära i personalstyrkan.


Som Dagensmedia.se tidigare berättat genomgår Starcom för närvarande en stor omorganisation. Hela verksamheten har delats upp i fyra områden beroende på kundtyp. Tidigare i veckan rekryterades Jonas Lindbergs Nyvang från Myspace, för att ansvara för gruppen media- och underhållning. Där ingår bland annat Aftonbladet, SVT, Unibet och Samsung.

I samband med omorganisationen försvinner tre tjänster från mediebyrån.

- Efter omorganisationen får vi en överkapacitet. Det handlar om tre personer som vi har gett ett förslag om en överenskommelse till, säger Johan Sjökvist, vd på Starcom.

Den nya organisationen ska vara sjösatt efter sommaren.

Även Starcoms systerbyrå Digitas tvingas dra ned på arbetsstyrkan. Totalt har sju personer slutat under våren, enligt Vikakis nordiske chef Jens Welin. Färre analoga uppdrag ska vara anledningen.

- Det är extremt tråkigt att vi tvingas dra ned på våra medarbetare. Nu får vi köra vidare och fokusera ännu mer på att jobba med det digitala, säger Jens Welin.

Dagensmedia.se har sökt Lisa Knutsson Amatiello.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.