Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Tove Langseth om beslutet: "Det var väldigt svårt"

Publicerad: 11 april 2018, 11:52
Uppdaterad: 11 april 2018, 12:00

"Jag är stolt över är att vi alltid satt kreativiteten främst även i lägen där det funnits enklare vägar att ta", säger Tove Langseth.

Tove Langseth lämnar Nord DDB efter 10 år på byrån. För Dagens Media berättar hon varför, vad hon har lärt sig under åren och hur det var att ta beslutet.


HF


Idag onsdag kom nyheten att Nord DDB:s vd Tove Langseth lämnar sitt uppdrag. Totalt har hon arbetat 10 år på byrån varav det senaste som vd.

Tove Langseth säger att det uppstod ett naturligt läge för henne att fundera kring om hon ska vara kvar på byrån eller göra något annat.

– När DDB blev Nord DDB uppstod ett sånt läge för mig. Jag har varit med och format erbjudandet för den nya byrån men känner ändå att jag vill hitta spänning på annat håll, säger hon till Dagens Media.

När fattade du beslutet?

– Det har växt fram. Det var väldigt svårt eftersom man på DDB är omgiven av en massa duktiga människor och så spännande uppgifter, men till sist kände jag att jag måste ta ett definitivt beslut och det tog jag strax efter jul. 

Hur var det att ta det beslutet efter så många år på byrån?

– Extremt dubbelt. DDB har varit en väldigt viktig del av mitt liv och upptagit stor plats i både hjärta och hjärna under många år. Jag har lärt mig massor, fått jobba med så många duktiga och inspirerande människor varav flera blivit viktiga vänner. Samtidigt kände en jag att jag ville testa något nytt och jag kunde och ville inte trycka undan den känslan.

Vad är du mest stolt över under dina år på DDB?

– Jag är stolt över är att vi alltid satt kreativiteten främst även i lägen där det funnits enklare vägar att ta. Jag tycker också att vi alltid varit öppna för att testa nya sätt att jobba på, det finns en öppenhet och nyfikenhet som jag tillsammans med andra försökt främja. Under senaste tiden har vi också fokuserat på vår egen kultur där vi försökt hitta ett öppet transparent klimat där alla känner att de kan säga sin mening, som jag tror är väldigt viktig. Sedan är det klart att jag är stolt över det vi gjort med exempelvis Klarna, där jag tycker att vi brutit ny mark inom en kategori.

Vad har du lärt dig?

– Att ärlighet och schyssthet aldrig kan underskattas. Agerar du ärligt och schysst kommer andra att respektera dina beslut, även de jobbiga där folk kanske drabbas. Sedan har jag lärt mig vikten av att ha en stark kultur och laganda. Som byrå går det upp och ner i perioder, ibland vinner man alla pitcher och alla priser och då går jobbet lätt. Men det är när allt inte går som på räls som man måste ha något mer och större att falla tillbaka på.

Vad har varit det svåraste och det mest utmanande?

– Det har varit mycket nytt att lära sig som vd, men den största grejen var nog att inse att jobbet aldrig blir klart. Hur mycket du än jobbar finns det alltid ett nytt projekt att sätta igång, nån ny fråga att ta tag i eller något som kan förbättras. Det tog ett tag innan jag kunde förlika mig med detta och insåg att jag var tvungen att prioritera.

Vad ska du göra nu, under tiden som du funderar på vad du ska göra härnäst?

– Träffa människor och företag jag inspireras av, men också att för första gången i livet vika en hel vecka åt cykling på Mallorcas soliga och slingriga vägar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev