Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökByråer

Timbros vd ny Sverigechef på Kreab

Publicerad: 5 Juni 2014, 07:25
Uppdaterad: 15 December 2015, 16:58

Markus Uvell, i dag vd för den liberala tankesmedjan Timbro, blir ny Sverigechef för Kreab.


Ämnen i artikeln:

Kreab

– Jag är jätteglad över att vi får Markus som ny sverigechef. Han är en skicklig konsult och hans bakgrund inom näringsliv, organisation och samhälle är precis vad som behövs i våra kundprojekt. Att veta hur man navigerar i det politiska lanskapet blir mer och mer betydelsefullt, säger Charlotte Erkhammar, vd och koncernchef på Kreab Gavin Anderson Worldwide.

Markus Uvell är i dag vd för Timbro, och har innan dess varit kommunikationschef på Svenskt Näringsliv samt varit vd för Kreabs systerbolag Demoskop. Han har också varit partner på Kreab tidigare.

Markus Uvell tillträder i höst och blir samtidigt managing partner i Kreab. Han efterträder Johan Hallsenius som istället blir ansvarig för Kreabs internationella erbjudande inom medierådgivning.

– Vi kraftsamlar för att stärka både vårt svenska och vårt internationella erbjudande. Stockholm är huvudkontor för Kreab i 25 länder och vi får allt fler globala kunder. Därför har jag bett Johan att fokusera på vårt globala medieerbjudande, säger Charlotte Erkhammar.

Samtidigt rekryterar Kreab Lars Wahlström, som får uppdraget att samordna och utveckla Kreabs erbjudande inom finansiell kommunikation, i Sverige och globalt.

Lars Wahlström har tidigare arbetat på bland annat Citigate Gramma, Vero och senast Springtime.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dante Thomsen


Ämnen i artikeln:

Kreab

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.