Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag22.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Tidigare AMF-chefen värvas till Diplomat

Publicerad: 8 Februari 2016, 11:27
Uppdaterad: 8 Februari 2016, 11:33

Diplomat Communications värvar Ingvar Skeberg. – Skeberg är en av marknadens mest erfarna experter, säger Oscar Hyléen, koncernchef, i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Diplomat

Ingvar Skeberg, som tidigare bland annat varit chef på AMF och Swedbank, blir rådgivare på Diplomat Communications.

– Ingvar Skeberg är en av marknadens mest erfarna experter inom kommunikation och marknadsföring för finansiella tjänsteföretag. Han har lång erfarenhet av att leda strategiarbeten inom tjänsteutveckling, varumärkesfrågor och försäljning av tjänster och produkter inom bank och försäkring och är en värdefull kraft i vårt arbete med ett flertal kunder inom området, säger Oscar Hyléen, koncernchef och partner, i ett pressmeddelande.

Ingvar Skeberg driver sedan 2009 driver byrån Clearly Strategi & Kommunikation AB. Han är nu glad över att kunna presentera det samarbete som hans nya roll innebär.

– Det känns naturligtvis väldigt bra. Vi har jobbat ihop i ett helt år. Det här är inget anställningsförfarande utan vi har snarare offentligtgjort vårt samarbete. Jag driver ju Clearly och vi har samarbetat kring en kund som efterfrågar både vår och Diplomats kompetens, säger han till Dagens media.

Diplomat hoppas att Skeberg ska kunna bidra till att vidareutveckla deras erbjudande för finansiella tjänsteföretag. Det är något som Ingvar Skeberg ser framemot.

– Genom att Clearly och Diplomat samarbetar så tror jag att vi kan ge ett ännu bättre erbjudande till den finansiella marknaden, säger Skeberg till Dagens media.

Skeberg skapade rubriker våren 2009 när han blev borttvingad från vice vd-posten på AMF efter att det blev känt att han utnyttjat intern information för att blåsa upp sin pension.

Det var i svallvågorna av den krisen som han grundade Clearly.

– Det är klart att det är en lärdom. Jag tror att alla människor måste drabbas av en professionell motgång för att utvecklas, säger han nu om skandalen.

Diplomat Communications har blivit kända genom att ha samlat flera tunga namn som rådgivare inom olika branscher. Bland annat är de före detta topppolitikerna Mona Sahlin (S), Mats Odell (KD) och Lars Leijonberg (tidigare FP) kopplade till kommunikationsbyrån. Förra våren anslöt sig även SVT:s förra vd, Eva Hamilton, till byrån.

Jon Demred

Ämnen i artikeln:

Diplomat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.