Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Telia-förlusten slår mot Storåkers

Publicerad: 19 Augusti 2009, 14:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Förhandlar om nedskärningar i personalstyrkan.


Sedan i somras ligger ett av Sveriges största reklamkonton inte längre hos Storåkers McCann då Telia, efter en omfattande pitch, valde att gå till DDB. Telias bruttoköp uppgick till nästan 800 miljoner kronor förra året. Under de första sex månaderna 2009 är siffran knappt 300 miljoner brutto.

Kundtappet, samt den allmänt dåliga konjunkturen, leder nu till att Storåkers tvingas se över sina kostnader. Sparprogrammet omfattar både minskad personal och en total kostandsöversyn, men vd:n Pia Grahn Brikell är sparsam med detaljer.

– Vi måste, liksom alla byråer, se över kostnaderna och därför gör vi en total genomlysning av verksamheten. Vi är inne i förhandlingar med en handfull just nu så jag kan inte säga hur många eller vilka det berör, säger hon till Dagensmedia.se.

Den 5 augusti berättade Pia Grahn Brikell för Dagensmedia.se att ytterligare några medarbetare slutat före sommaren.

– Det finns några som slutat, ja. Vi har precis slagit ihop två byråer och under våren före jag kom var det några som slutade av olika anledningar, sa hon då.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.