Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Tele2 byter byrå

Publicerad: 31 augusti 2011, 07:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:00

Tele2:s storpitch om butiksreklam för samtliga varumärken är avgjord. Det blev Locomotiv som tog hem kontot.


Ämnen i artikeln:

MediacomLocomotivTele2Frippe StenbergForsman Bodenfors

– Det här är lätt en av de största upphandlingarna inom action och trade marketing på den svenska marknaden, säger Frippe Stenberg, marknadschef för Tele2.

Forsman & Bodenfors och Mediacom är kvar som strategisk byrå respektive mediebyrå, men det fleråriga samarbetet med retailbyrån Spinn för Tele2-varumärket har avslutats.

– Vi är otroligt stora på action och trademarketing och förutsättningarna har förändrats. Vi behöver en byrå som kan ta hand om våra delar – vårt starkt växande butiksnät, våra separata varumärken Tele2 och Comviq och Tele2 Business, säger Frippe Stenberg.

Bolaget drog igång pitchen i slutet av sommaren och nu är den alltså avgjord.

– Vi bjöd in ett antal riktigt vassa byråer och vi valde Locomotiv för att de har kapaciteten att leverera. De matchar oss också i vår kostnadsmedvetenhet och i förmågan att hitta nya idéer i högt tempo och har en bra förståelse för telekom-marknaden, säger Frippe Stenberg.

Locomotiv arbetar bland annat med Sony Ericsson i dag.

– Det känns jättekul och är ett stort uppdrag för oss. Vi går in med flera olika team i det här arbetet, säger Håkan Jonsson, projektledare och ansvarig för Locomotivs digitala avdelning.

Forsman & Bodenfors har tidigare tagit hand om en del av den övriga butiksreklamen vid sidan om Tele2-varumärket, men ska sluta med det när Locomotiv tar över.

Tele2 har i dag runt 20 butiker och planerar att starta en butik i månaden framöver.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News