Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökByråer

TBS öppnar upp i Malmö

Publicerad: 26 Januari 2012, 05:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:35

Den oberoende mediebyrån TBS öppnar upp sitt fjärde kontor i Sverige – den här gången i Malmö.


Ämnen i artikeln:

TBS

TBS finns sedan tidigare i Stockholm, Göteborg och Karlstad. Nu öppnar de ett kontor också i Malmö.

– Det gör att vi, trots att vi inte är någon nätverksbyrå, nu får täckning över hela landet. Malmö innebär många affärsmöjligheter för en mediabyrå av vår storlek, säger Christian Forsman, vd på TBS.

Pier Zigante, som närmast kommer från en tjänst som key account manager på annonspaketet Hela Skåne, blir chef för TBS Malmökontor.

– Det var faktiskt Piere själv som kontaktade oss för att starta upp i Skåne. Vi kände att han var rätt person att leda byrån med tanke på att han från Sydsvenskan, Kanal 5 och Hela Skåne har en bred medieerfarenhet.

Pier Zigante ska till en början vara ensam på Malmökontoret och jobba med att utveckla samarbeten med nya kunder, men relativt snart ska han få sällskap också av en planner.

– Pier kommer förstås också att kunna dra resurser från både Stockholms- och Göteborgskontoret. TBS Malmö kommer att växa i takt med att affärerna växer. Vi har redan fått bra snurr i Göteborg och det är min förhoppning att också TBS Malmö relativt snart kommer att visa svarta siffror.

TBS-gruppen omsatte 155 miljoner kronor under 2011, enligt egen uppgift, och gjorde en vinst på en dryg miljon kronor. Inför 2012 spänns bågen rejält.

– Vi har satt en budget på 225 miljoner kronor i omsättning och en vinst någonstans i trakten av 2,5 miljoner kronor.

Henrik Widell


Ämnen i artikeln:

TBS

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev