Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Tar strid för Svenska Spel i rätten

Publicerad: 4 Oktober 2012, 06:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:09

Carat diskades i Svenska Spels mediebyråpitch. Nu drar byrån sin före detta kund till domstol.


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelCarat

I en intervju med Dagens Media sade Carat-vd:n, tillika Aegis-bossen, Göran af Klercker nyligen att han inte såg spelet om Svenska Spel som förlorat.

Nu står det klart att en att Carat begärt överprövning av Svenska Spels mediebyråpitch på grund av ”brister i förfrågningsunderlaget”, enligt tidningen Resumé.

Förvaltningsrätten i Stockholm bekräftar att en sådan ansökan kommit in, redan den 14:e september. Nu pågår skriftväxling mellan parterna i målet.

Dagensmedia.se kunde redan för ett år sedan avslöja att Svenska Spel, som årligen köper medieutrymme för närmare 350 miljoner kronor brutto, planerade en mediebyråupphandling.

I början av september stod det klart att storkunden valt OMD – och att Carat diskats. Byrån gick inte vidare till den slutgiltiga anbudsutvärderingen eftersom redovisning av skuggköp av tv-kampanjer saknade angiven räckvidd för alla frekvensnivåer.

Carat har under kort tid förlorat flera viktiga kunder, enligt uppgift till Dagens Media ska Telenor ha tagit tre byråer vidare till slutomgång i sin pågågende mediebyråpitch. 

På uppsidan finns Länsförsäkringar, som precis har valt Carat som mediebyrå.

Läs hela artikeln om Carats tuffa tid i DM Plus eller i Dagens Medias papperstidning #16.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska SpelCarat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.