Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Svenskar till Bees Awards

Publicerad: 30 januari 2013, 08:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:57

MSL:s digitalchef Christian Åkerhielm tar plats i juryn för Bees Awards. Dessutom sitter svenska kreatörer i studentjuryn.


Ämnen i artikeln:

MSL

Bees Awards, som startades 2009, är världens första internationella tävling för kampanjer i sociala medier. Från och med i morgon går det att skicka in bidrag och 31 maj avslöjas vinnarna.

Förra årets vinnare Christian Åkerhielm, som med sitt MSL vann tillsammans med Saatchi & Saatchi för ”Ariel fashion shoot”, sitter i år i huvudjuryn.

– Det är förstås en ära. Få andra tävlingar är så pass nischade, utan ofta är det mer multidisciplinärt, så det tycker jag ska bli extra spännande, säger Christian Åkerhielm.

Vad tycker du är viktigt när man bedömer bidragen?

– Självklart ska bidraget vara rätt för kategorin man ställer upp i, tyvärr är det ibland tekniska fel som ett bidrag faller på. Och eftersom bidragen kan bli ganska tekniska så tycker jag det är viktigt att man på ett enkelt sätt förklarar bidraget – det är inte självklart att alla är insatta i alla funktioner eller alla konsumentbeteenden till exempel.

– Sedan tycker jag också att man måste kunna se skillnaden mellan en digital kampanj och en kampanj i sociala medier. Men det är också viktigt att titta på hela det digitala fotavtrycket.

I studentjuryn tar Kristofer Salsborn, ad på Dragster, plats – tillsammans med McCanns kreatörstrio Eva Wallmark, Rickard Beskow och Michal Sitkiewicz.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MSL

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.