Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Svenska Huge i likvidation

Publicerad: 7 november 2011, 08:57
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

Digitala byrån Huges verksamhet i Sverige har lagts ner.


IPG-ägda Huge öppnade sitt Sverigekontor för ett och ett halvt år sedan, med Susanne Samaras från Cloud Nine som svensk vd.

Ambitionerna var höga. En handfull personer var med från start och ytterligare personer skulle rekryteras. Bland kunderna fanns Ikea, Electrolux, Swisscom och Saab Automobile.

I januari rekryterades Daniel Bergqvist från webbyrån FI, men sedan dess har det varit tyst om Huge.

Den 31 oktober försattes bolaget i likvidation, och enligt Huges internationella hemsida har bolaget inte någon verksamhet i Sverige.

Enligt årsredovisningen för Huges första halvår i Sverige, juni till december 2010, utvecklades bolaget sämre än väntat under hösten och lyckades inte attrahera så många nya kunder som planerat. Det ledde till en kapitaltäckningsgaranti från ägaren IGP.

Bolaget omsatte 3,5 miljoner kronor under halvåret och gjorde en rörelsevinst på 743 000 kronor.

I januari i år öppnade Huge ett nytt Europa-kontor i London, och bantade samtidigt den svenska verksamheten.

Verksamheten upphörde helt i februari.

– För det svenska teamet kom beskedet väldigt oväntat, vi utvecklades enligt plan. Men tyvärr fattades beslut om att satsa vidare på London och då fick Sverige stryka på foten. Jag förstår att det är svårt att starta två nya verksamheter i Europa samtidigt, säger Susanne Samaras, som nu driver egen verksamhet som kommunikationsstrateg.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.