Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Styrelsen flyr Nordgry

Publicerad: 11 September 2009, 07:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Revisorn flyr och Nordgry ser ut att ha tagits över av målvakter.


Miljonskulderna riskerar att knäcka den lilla byrån Nordgry närsomhelst.

Omsättningen uppgick förra året till 7,7 miljoner kronor. Skulderna som ett antal medier, samt andra leverantörer, nu kräver uppgår till över fyra miljoner kronor.

Chansen att medier som Clear Channel, Dagens Nyheter och skandalomsusade Getupdated får tillbaka sina pengar ter sig allt mer avlägsen.

Nordgrys revisor har nyligen flytt bolaget, som nu står utan kvalificerad revisor, enligt Bolagsverket.

Även Nordgrys vd Björn Frisén lämnade styrelsen tidigare i år.

Enligt Affärsvärlden.se har Nordgy sannolikt tagits över av målvakter. Två skuldsatta personer utan inkomster står nu som styrelseledamöter för bolaget.

Konstruktionen med målvakter fungerar vanligtvis genom att personer utan utmätningsbara tillgångar - mot betalning - går med på att ta över ett skuldsatt bolag. På så sätt kan bolagets tidigare företrädare ducka för skulderna.

Affärsvärlden.se skriver även att en av de leverantörer som Nordgry står i skuld till har polisanmält byrån för bedrägeri. Men kammaråklagare Olof Kronlund, vid åklagarmyndigheten i Stockholm, fattade i måndags beslutet att inte inleda en förundersökning, då anmälarens uppgifter inte ger skäl att anta att ett brott har begåtts.

Dagensmedia.se har upprepade gånger försökt får tag på Nordgrys vd Björn Frisén. Genom en medarbetare har han låtit hälsa att han inte vill prata eftersom han anser sig ha blivit utsatt för svartmålning av medier tidigare.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.