Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Strateg byter vd – och landar uppdrag för kungahuset

Publicerad: 5 September 2013, 10:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:35

Fredrik Vannestål tar klivet upp och blir vd för Örebrobyrån Strateg – som landat ett kommunikationsuppdrag för kungahuset.


Efter 14 år kliver Per Andersson Banck ner från vd-posten på Strateg. Istället ska han arbeta som styrelseordförande och projektledare.

Ersätter gör Fredrik Vannestål, som kom till byrån 2004.

– Det är ett stort förtroende och en spännande utmaning att vara med och driva Strateg framåt. Det känns riktigt bra, säger Fredrik Vannestål till Dagens Media.

Strateg grundades i Örebro redan 1985.

– Vi gör mycket bra, men det finns alltid saker som kan bli bättre. Vi lever i ett samhälle som ständigt förändras. Det kommer nya kommunikationslösningar och mycket annat nytt så det är kul att få vara med när det händer.

Vad blir den största förändringen med dig på vd-posten?

– Integrerad kommunikation är det jag vill jobba med så det kommer vi att satsa starkt på. PR är en viktig pusselbit när man ska bygga ett starkt varumärke så det blir ett nytt affärsområde som vi kommer satsa på. Vi ska också fortsätta att konceptualisera vårt erbjudande. Ibland kan det vara svårt att köpa reklam och vi vill göra det enklare för kunderna.

På den byråns kundlista finns bland andra Rejmes, Holmen Paper – och hovet.

– Det ringde och frågade om vi är intresserade av att hjälpa till med kommunikationen kring Kronprinsessparets bröllopsstiftelse (som ska främja barn och ungdomar i Sverige, reds anm.). Det ville vi så klart.

Avtalet med Hovet löper över tre år och det första resultatet av samarbetet är stiftelsens sajt.

– Det är jättekul att de kommer till oss. Det är ju extra kul när man blir uppmärksammad utanför Örebros gränser.

Hur mycket pengar är uppdraget värt?

– Det är jag tyvärr förhindrad att uttala mig om.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.