Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Stort avhopp från Society 46

Publicerad: 31 augusti 2012, 04:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:13

Ett stort antal personer har valt att lämna produktionsbolaget Society 46, kan dagensmedia.se berätta.


Enligt uppgifter till dagensmedia.se har över tio personer lämnat den digitala produktionsbyrån Society 46, som dessförinnan ska ha haft ett tjugotal anställda.

Enligt byråns vd Robin Salazar har anställda både sagts upp och valt att själva lämna, men han vill själv inte gå in på hur många det gäller.

– Det stämmer att vi har blivit färre. Jag vet inte exakt hur många det gäller, men det är en betydande del. Det ger oss å andra sidan en chans att vässa personalstyrkan, säger han till dagensmedia.se.

Robin Salazar säger att avhoppen beror på flera saker.

– Det är ganska många som rekryterar från oss. Det är tråkigt men också ett ganska fint bevis på att vi har bra folk. Sedan har vi gjort tunga satsningar i London, en del felsatsningar och vissa projekt med lite felrekryteringar, säger han.

Samtidigt menar Robin Salazar att byrån nu behöver göra vissa nyrekryteringar.

– Vi har precis gjort vissa projekt för 3, Ikea och Norton. Sedan har vi fått in ett par större konton där vi kommer behöva duktig personal, säger han.

Enligt en av de anställda som har valt att lämna bolaget är det nästan ett helt team som har valt att lämna tillsammans.

– Det är dags att gå vidare i karriären. En del kollegor har droppat av och jag jobbar för att jobba i team, så det är dags att gå vidare, säger den anställda.

Society 46 bytte förra förra året namn från Strip Digital, ett bolag som bildades 2010.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.