Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Storbyrå byter vd

Publicerad: 12 September 2013, 07:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:35

Klikkis försäljningschef Anders Nygren tar över vd-posten efter Mattias Falkendal.


Ämnen i artikeln:

Klikki

Klikki meddelar i dag att man tillsätter bolagets nordiska försäljningschef Anders Nygren som vd för bolagets svenska dotterbolag Klikki. Nuvarande vd Mattias Falkendal fortsätter i rollen som koncernchef för Klikki Group.

Anders Nygren ser fram emot det breddade ansvaret, och berättar för Dagens Media att bytet varit på gång några månader.

– Det har varit mycket som ska falla på plats. Men beslutet har landat mycket väl, både bland anställda och kunder, säger han.

Under hösten fortsätter arbetet på inslagen väg.

– Vi har under en längre tid arbetat på att utveckla bolaget mot en position som strategisk partner åt våra kunder. Det arbetet fortsätter med oförminskad kraft, säger Anders Nygren och fortsätter:

– Utmaningarna i branschen idag, när trender kommer och går, är att välja rätt häst. Att inte missa rätt trender, säger han.

När Anders Nygren tillträdde som nordisk försäljningschef 2011 mer än fördubblades bolagets omsättning - från ungefär 100 miljoner till nuvarande 250 miljoner. Bolaget har som mål att återinvestera mycket av vinsten verksamheten, något som Anders Nygren tror är nyckeln till många framgångar. Ett annat framgångsrecept har varit Klikkis stora nordensatsning.

– Mycket lyckosamt att satsa stort på norden. Vi har arbetat hårt för att etablera en enhetlig nordisk organsiation och leverans. Kunderna har uppskattat att vi har ett team som på riktigt "känns nordiskt" och känner till de inhemska marknaderna, säger han.

Klikkikoncernen ingår som dotterbolag inom kommunikationskoncernen Nordic Morning sedan 1 juni 2012 och har verksamhet i Finland, Sverige, Danmark och Norge. Bolaget har ca 70 anställda och en årsomsättning på cirka 250 miljoner kronor.

Gustav Thunander

Ämnen i artikeln:

Klikki

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.