Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Storåkers blir McCann Stockholm – vd:n slutar

Publicerad: 2 Mars 2012, 08:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:31

UPPDATERAD. Dagensmedia.se kan avslöja att McCann gör en stor omorganisation i Norden. Vd:n Anne Årneby och styrelsordföranden Michael Storåkers lämnar Storåkers McCann – som byter namn till McCann Stockholm. Robert Bryhn, i dag byråledare på Storåkers, blir vd för McCann-gruppen i Sverige


Ämnen i artikeln:

McCannStoråkers McCann

McCann genomför flera stora förändringar i sin nordiska organisation, erfar dagensmedia.se.

Michael Storåkers lämnar rollen som styrelseordförande för reklambyrån Storåkers McCann – men ska enligt uppgift stanna inom McCann Europa i en ny roll.

Pia Grahn Brikell, chief growth officer på McCann, bekräftar att Michael Storåkers ska arbeta för McCann på europeisk nivå.

– Han ska jobba med europachefen Gustavo Martinez med bland annat uppköp av bolag och en del newbiz-arbete, som också jag gör idag, säger Pia Grahn Brikell.

Då Michael Storåkers lämnar byrån tar McCann bort hans namn och döper om den till McCann Stockholm. Namnbytet är ett led i McCanns globala upprensning bland varumärkena, en upprensning som nu har kommit till Sverige.

Anne Årneby lämnar samtidigt vd-jobbet och McCann, efter endast ett halvår på posten. Starsky-grundaren Anders Nyström blir ny vd för McCann Stockholm.

Robert Bryhn, i dag byråledare på Storåkers, blir vd för McCann-gruppen i Sverige, som även omfattar Weber Shandwick och IUM.

Europachefen Gustavo Martinez blir styrelseordförand för McCann i Sverige.

Dagensmedia.se har sökt Michael Storåkers och Anne Årneby.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

McCannStoråkers McCann

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.