Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Stor expansion för nyheter365 – öppnar nya kontor i fyra länder

Publicerad: 8 juni 2016, 13:09
Uppdaterad: 8 juni 2016, 13:15

Efter att ha gjort ett rekordår 2015 storsatsar nyheter365 med nya kontor och 20-30 nya rekryteringar. "Nu väntar en spännande tid framöver", säger vd Johan Rikner.


Ämnen i artikeln:

Nyheter365Newsner

Nyheter365, som även driver viralsajten Newsner, inleder nu en storsatsning i Storbritannien och i övriga Norden. Redan i juni öppnas kontor i London och strax därefter följer Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Målet är att rekrytera 20 – 30 nya redaktörer på plats allt som allt.

Anledningen till expansionen är framför allt det goda resultatet bolaget visade upp under 2015, som blev ett rekordår för nyheter365 med en omsättning på 79 miljoner kronor och vinst på strax över 13,5 miljoner kronor.

– Vi har redan många kunder i övriga Norden och Storbritannien så det är bara naturligt att vi väljer att öka den lokala närvaron för att kunna serva dem ännu bättre. Vi är ensamma om att om att leverera vår typ av lösningar och just nu ser vi en lucka som gör att vi kan sikta på att växa snabbt på respektive marknad, säger Johan Rikner, vd nyheter365, i ett pressmeddelande.

Arbetet på de nya kontoren kommer att ledas av fyra nyckelpersoner från det svenska huvudkontoret.

Björn Forsgren flyttar till London så fort som möjligt och siktar på att anställa 10 redaktörer på plats innan året är slut. I de övriga länderna är planen att rekrytera cirka fem redaktörer per kontor till att börja med. Arbetet i Norge kommer ledas av Jakob Norrman, kontoret i Köpenhamn av Christian Ström och i Helsingfors av Gustav Parment.

– Det känns superkul att vi kan rekrytera inifrån har kompetenta medarbetare som kan växa i takt med företaget. Vi gjorde ett väldigt fint resultat förra året och nu väntar en spännande tid framöver. Jag är väldigt optimistiskt inför våra utsikter, fortsätter Johan Rikner.

I samband med omstruktureringen kommer även Pierre Wingren att gå in som övergripande native advertising-ansvarig och Isabel Svensson och Maria Ekman ta över som redaktionschefer.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nyheter365Newsner

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev