Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Stjärnduon om hemliga projektet: "En del i något större"

Publicerad: 30 September 2014, 12:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:26

Utanför en espressobar i Stockholm träffade Dagens Media Matias Palm-Jensen och Rickard Villard.


Dagens Media kunde i fredags berätta att Farfar-grundaren Matias Palm-Jensen och Lowe Brindfors före detta kreative chef Rickard Villard har startat bolaget ”Ygency” tillsammans.

Utan framgång har Dagens Media sökt de båda männen.

Utanför en espressobar på Jakobsbergsgatan i centrala Stockholm träffade Dagens Medias reporter på doun under tisdagseftermiddagen.

I det behagliga höstvädret stod de båda och samtalade med en kvinnlig kollega över en kopp välsmakande italienskt kvalitetskaffe.

Matias Palm-Jensen och Rickard Villard ville inte ställa upp på någon regelrätt intervju om sitt nya projekt.

– Vi göra saker, inte prata med pressen om vad vi eventuellt ska göra framöver, sade Rickard Villard.

Matias Palm-Jensen tonade i en intervju med Resumé ned uppgifterna om att det gemensamma bolaget och dementerade att det handlade om en ny byrå. Istället skulle det hela vara en ”konstruktion för att kunna fakturera kunder”.

För Dagens Media upprepade Matias Palm-Jensen detta. I samma veva antydde han dock även att registreringen av bolaget Ygency var ”en del i något större”.

Matias Palm-Jensen är en av Sveriges mest internationellt erkända reklamare. Hans byrå Farfar blev närmast en symbol för det svenska digitala byråundret under 00-talet och skördade stora framgångar i internationella tävlingar.

2010 lämnade han Farfar, byrån som han grundande tillsammans med Nicke Bergström, Andreas Gustavsson och Pär Näslund, efter en tvist med de brittiska ägarna Aegis om hur byrån skulle drivas vidare. Kort därefter lades Farfar ned.

2011 rekryterades han till McCann-nätverket, där han bland annat hade rollen som Norden-chef.

Rickard Villard har, förutom en kort sejour på Åkestam Holst i början av karriären, jobbat inom Lowe-nätverket sedan 2004. Sedan 2008 har han haft olika chefsroller på Lowe Brindfors i Stockholm, den senaste tiden som executive creative director.

På Rickard Villards Linked In-sida uppger han själv att han i dagsläget är ägare till byrån Sugarhill (döpt efter hiphopkollektivet Sugar Hill Gang). Det är ett företag som Rickard Villard drog igång redan under studietiden. Bolaget Sugarhill Stockholm AB är sedan 25 april i år aktivt.

Matias Palm-Jensen har även det egna bolaget Rafraf (Farfar baklänges), enligt Bolagsverket aktivt sedan någon dag tillbaka.

LÄS OCKSÅ:

LÄS MER OM RICKARD VILLARD:

LÄS MER OM MATIAS PALM-JENSEN

FÖR DAGENS MEDIAS PRENUMERANTER:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.