Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Starlounge i konkurs

Publicerad: 15 Augusti 2012, 05:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:14

Kändissajten Starlounge har ansökt om konkurs, skriver Dagens Industri i dag.


Ämnen i artikeln:

Microsoft

Nyligen blev det känt att Microsoft lämnat in en stämningsansökan mot den svenska kändissajten Starlounge. Bakgrunden ska ha varit att Turner Broadcasting, som köpte in sig i Starlounge 2010, ville att Microsoft skulle betala mer för Starlounges tjänster, vilket i slutändan ledde till att tjänsterna inte levererades så som de skulle.

Nu har Starlounge valt att ansöka om kunkurs.

Enligt Starlounges vd Hans Becker ska anledningen till konkursansökan vara att företaget hamnat i kläm mellan Microsoft och Turner Broadcasting.

I juli sa Hans Becker till dagensmedia.se att stämningsansökan från Microsoft kunde komma att ha långtgående konsekvensker för företaget.

– Detta innebär stora problem för företaget förstås. Vi vill inte ge oss in i en långdragen process. Det är utsiktslöst att ge sig in i en tvist med Microsoft, de kan begrava oss i juridiska kostnader, så vi försöker lösa det här snabbt, sa han.

Nu säger hans Becker till dagens Industri att stämningsansökan har inneburit att företaget inte kunnat hitta nya investerare, samtidigt som Turner Broadcasting dragit sig ur företaget.

Starlounge omsatte 2010 nästan 25 miljoner kronor och gjorde en rörelseförlust på över 5 miljoner kronor. Totalt berörs tio tjänster i Sverige.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Microsoft

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.