Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Starcom-vd:n lämnar för Facebook

Publicerad: 28 maj 2018, 15:40
Uppdaterad: 29 maj 2018, 05:51

Efter 20 år på Starcom – nu blir Liv Sandberg byråchef på Facebook: "Det här är ett fantastiskt spännande erbjudande", säger hon till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Starcom

Liv Sandberg har varit en del av Starcom under 20 år och i mitten av mars förra året blev hon dessutom vd för byrån.

Lite mer än ett år senare står det nu klart att Liv Sandberg lämnar Starcom. Dagens Media kan i dag berätta att hennes nästa arbetsplats blir Facebook.

– Det stämmer. Från och med i höst kommer jag att jobba på Facebook, säger Liv Sandberg till Dagens Media.

Hennes nya roll på Facebook blir head of agency, där hon kommer att ha ansvar för sociala medier-jättens byråaffärer.

– Jag har varit en del av Starcom-familjen i 20 år och det är verkligen tudelade känslor just nu. Jag ser jättemycket fram emot att börja på Facebook. Men nu har jag fullt fokus på att avsluta på ett bra sätt. Det känns jättepositivt på så sätt att Starcom är ett bolag i mycket god kondition och med fantastiska människor i alla led.

Hur kommer det sig att du lämnar vd-stolen efter lite mer än bara ett år?

– Det handlar helt enkelt om att det här är ett fantastiskt spännande erbjudande, säger Liv Sandberg och fortsätter:

– Starcom är och har alltid varit väldigt viktigt för mig, det har varit som min familj. Och jag vill verkligen tacka för alla möjligheter jag har fått och alla fantastiska kollegor. Det kommer jag bära med mig.

Är det något speciellt minne du tar med dig från Starcom?

– Det är svårt att sammanfatta en så lång tid. Men framför allt är det alla fantastiska kollegor och kunder som jag fått lära känna.

Liv Sandbergs nya roll på Facebook, head of agency, är nyinrättad hos sociala medier-jätten och exakt hur hennes arbetsuppgifter kommer att se ut ber hon om att få återkomma om. 

Liv Sandberg gör sin sista dag på Starcom den 10 augusti, och redan nu har byrån inlett processen för att hitta hennes ersättare.

Fram till dess att en ny vd är klar är det Publicis Medias vd Göran af Klercker som blir Starcoms tillförordnade vd.

– Liv är en underbar person och en mycket uppskattad ledare så det är jättetråkigt både på ett personligt plan och för bolaget. Rekryteringen för att hitta en ersättare pågår och under tiden har vi ett urstarkt ledarteam på plats som driver den dagliga verksamheten framåt och deras största fokus är även att fortsättningsvis leverera strategier i toppklass med lösningar som inte bara når ut utan även in, säger Göran af Klercker, i en kommentar.

Liv Sandberg har haft ledande befattningar inom Starcom under de senaste tio åren. Bland annat blev hon för tre år sedan vice-vd på byrån, och för lite mer än ett år sedan tog hon över vd-stolen efter Jonas Dahlquist.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Starcom

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev