Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Starcom tappar vd:n – hon tar över

Publicerad: 15 mars 2017, 15:25
Uppdaterad: 15 mars 2017, 15:36

Starcom-chefen Liv Sandberg blir ny ledamot i styrelsen.

Jonas Dahlquist väljer att lämna rollen som vd för Publicis Media och Starcom. Här är hans nya uppdrag.


När Jonas Dahlquist lämnar koncernen tar istället Liv Sandberg, som har rollen som COO, och som arbetat för Starcom sedan 1998, över vd-stolen.

– Jag har varit superkluven inför att lämna Starcom, säger Jonas Dahlquist till Dagens Media och fortsätter:

– Det har hänt så jävla mycket, kort sagt. Det är en total transformation vi har gått igenom. Så det var ganska knöligt att välja.

Vad var det som fick dig att till slut lämna Starcom?

– Jag ska snart berätta mer om vad jag ska göra härnäst, och då kanske du förstår bättre. Vad jag kan säga är att jag ska tillbaka till reklambyråvärlden.

Vad tar du med dig från Starcom?

– Att jag fått vara med om hela den digitala transformationen, där sättet att jobba med media har förändrats i grunden. Men också att jag fått driva ett stort företag med 140 anställda.

Leif Fredsted, arbetande styrelseordförande i Publicis Media, och nordisk vd, säger i ett pressmeddelande:

– Vi är tacksamma för det Jonas har tillfört byrån under sina närmare sex år som vd och önskar honom stort lycka till i framtiden.

Han fortsätter:

– Vi är också glada över att Liv Sandberg accepterat styrelsens förfrågan om att inta rollen som Managing Director för Starcom i Sverige i samband med att Jonas lämnar. Nu ligger styrelsens fokus på att identifiera en ny ledare för Publicis Media Sverige som kan forma och realisera våra strategier framåt

Liv Sandberg:

– Jag är oerhört stolt och glad att ta mig an en ny roll på Starcom och inom Publicis Media. Tillsammans med alla fantastiska kollegor vill jag fortsätta vår kreativa tradition och hjälpa våra kunder att skapa starka varumärkesupplevelser som inte bara når ut utan även in till konsumenten. Genom strategier som bygger på starka datadrivna konsumentinsikter ska vi ytterliga stärka vår position som The Human Experience Company och skapa lösningar som gör skillnad. Det är ett arbete som jag ser väldigt mycket fram emot att leda, säger hon i pressmeddelandet.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News