Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Starcom Malmös grundare lämnar

Publicerad: 22 januari 2015, 10:24
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Mediebyrån Starcom Malmös grundare Patrik Andersson hoppar av.


Ämnen i artikeln:

Starcom

Patrik Andersson, i dag managing director, var med och grundade Starcom Malmö för 15 år sedan.

Nu väljer han alltså att lämna mediebyrån.

– Jag har grundat och drivit företaget i 15 år under stor framgång. Det kittlar lite att göra någonting annat. Om jag någon gång ska sluta och göra ett karriärsbyte är det nu. Man vill ju alltid sluta på topp, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Det har varit en fantastisk resa. Vi startade upp år 2000 och dömdes i princip ut av branschen. De stora drakarna som exempelvis Mediacom och IUM fanns redan i södra Sverige. Det fanns ingen plats för bolaget egentligen. Men nu har vi utvecklats till södra Sveriges största mediebyrå. Vilket självklart är väldigt kul.

Vad vill du göra härnäst?

– Jag skulle vara intresserad av att jobba inom den nya ekonomin. Den digitala marknaden inklusive mobilt och e-commerce.

Leif Aa. Fredsted, styrelseordförande och nordisk CEO tycker att det är synd att verksamheten tappar en så betydelsefull person.

– Jag har önskat ha kvar Patrik men måste denna vecka erkänna att jag inte nått det målet. Patrik har gjort ett enastående arbete med att bygga upp och leda Starcom Malmö till södra Sveriges absolut största och bästa mediebyrå, säger han i ett pressmeddelande.

Patrik Anderssons plats kommer tillsvidare att ersättas av Jonas Dahlquist från Starcom Stockholm.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Starcom

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.