Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag03.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Springtimes omsättning har nästan halverats

Publicerad: 20 Augusti 2014, 12:19
Uppdaterad: 21 Januari 2016, 10:58

Pr-byrån Springtime – som nu byter vd – har en tuff period bakom sig.


Ämnen i artikeln:

Hallvarsson HalvarssonSpringtime

2013 var ett jobbigt år för pr-byrån Springtime, som i slutet av april i år köptes av Hallvarsson & Halvarsson Group.

Omsättningen nästan halverades, från 117 till 59 miljoner kronor, samtidigt som en rörelsevinst på 9,8 miljoner kronor förvandlades till en förlust på -6 miljoner kronor.

– Vi köpte bolaget i våras, och det du tittar på är utvecklingen som var under 2013. Den föregicks av en ganska kraftfull strukturell förändring som Springtime gick igenom, säger Martin Petersson, vd på Hallvarsson & Halvarsson Group, som nu tar över som vd på Springtime efter Cecilia Gannedahl (läs mer här).

Den kraftiga försäljningsminskningen kan i huvudsak förklaras med att två av Springtimes ägare och grundare lämnade byrån i början av 2013, för att i stället starta den nya byrån Six Year Plan.

– Six Year Plan startades genom att man överförde en del av kompetensmassan i Springtime till Six Year Plan, säger Martin Petersson, och fortsätter:

– Verksamheten delades och då blev det också strukturellt sett en storleksförändring. I samband med det stöptes Springtime om och förändrade sin verksamhet, och det kostade väldigt mycket pengar.

Nu är läget på Springtime ett annat, enligt Martin Petersson. När han nu tar över som vd ska Springtime fördjupa samarbetet med resten av Hallvarsson & Halvarsson Group.

– Vi fortsätter att göra förändringar, men av ett annorlunda slag. Vi ser en möjlighet att bli starkare när vi kombinerar det vi gör, och nu ska vi växa Springtime.

Martin Petersson berättar att förvärvet av Springtime gjordes med "entusiasm" och "stora förhoppningar".

– Det finns många bra och roliga grejer att göra. Vi har kommit en bra bit på vägen, men det finns väldigt mycket kvar att göra, säger han, och fortsätter:

– Cecilia har gjort massor av bra saker för att ta oss dit vi är idag, men efter semestrarna tyckte både jag och hon att det var en naturlig tidpunkt att växla stafettpinnen. Jag hyser en stor entusiasm inför att nu också mer operativt engagera mig, tillsammans med alla kollegor, i att förverkliga de möjligheter som finns.

LÄS OCKSÅ:

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.