Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Springtime stämde staten – fick en miljon

Publicerad: 26 Augusti 2009, 07:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

När staten tog över Carnegie och Maths O Sundqvists bolag Skrindan ställdes betalningarna till Springtime in. Dagens Media kan nu avslöja att pr-byrån har fått en miljon kronor – efter att ha stämt Skrindan.


Springtime hjälpte finansmannen Maths O Sundqvists bolag Skrindan att ge sin version av miljardskulden som fick investmentbanken Carnegie på fall, något som i slutändan nådde till en uppgörelse mellan parterna.

Men efter att staten tog över Carnegie fick inte pr-byrån betalt för sitt jobb. Pr-byrån stämde därför i somras Skrindan, vars vd Arne Berggren ansåg att det handlade om en personlig kampanj för Maths O Sundqvist som också själv borde betala.

Men efter att riskkapitalbolagen Altor och Bure Equity köpt Carnegie så byttes Arne Berggren ut och ersattes av Björn Björnsson. Han lät meddela att bolaget gått med på att betala Springtimes faktura, berättar Mats Hedberg, vice vd på Springtime.

– Det är klart att det känns skönt att få betalt för ett jobb, som vi dessutom är stolta över på Springtime. Även om det var trist att behöva ägna tid åt juridiska processer, säger han.

Därmed får Springtime in ytterligare en dryg miljon kronor i den samlade byråintäkten. Under år 2008 låg byråns intäkt på 83 miljoner kronor och vinsten på 5 miljoner kronor.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.