Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Spotlight går in i Iprex

Publicerad: 13 Augusti 2009, 12:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:17

Spotlight går in i det globala pr-byrånätverket Iprex. Närmare 70 oberoende byråer är sedan tidigare medlemmar.


Iprex grundades 1983 och består i dag av 88 kontor fördelat på 66 byråer. Tillsammans omsätter de drygt 700 miljoner kronor.

– Det här innebär att vi kan erbjuda våra kunder pr-tjänster globalt. Tidigare har vi jobbat i Norden, England och någon gång i övriga Europa, men vi har inte haft den räckvidd vi får nu, säger Axel Lagerbielke, grundare av Spotlight tillsammans med Johan Wetterquist.

Kan det här ge nya kunder?

– Vi hoppas det, dels svenska företag som har verksamhet i andra länder och dels vore det kul om vi kunde få in några nya kunder via nätverket. Men jag vet av erfarenhet att det inte alltid ger så mycket. Men framför allt är det bra för våra svenska kunder att vi breddar oss.

Spotlight hade förra året en byråintäkt på 17,7 miljoner kronor, och enligt Axel Lagerbielke har byrån vuxit med 10 procent under årets första sex månader. Hittills i år har Spotlight inlett samarbeten med bland andra Ciba Vision, Best Western Hotel och Paf.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.