Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Spoon får stort MSN-uppdrag

Publicerad: 7 Maj 2013, 08:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:46

Microsoft Online Media & Publishing vill få fler läsare på de nordiska MSN-sajterna. För att lyckas tar de in content marketingbyrån Spoon.


Ämnen i artikeln:

MicrosoftSpoonMSN

Internetbaserade nyhetssajten MSN vill få trafiken att växa på sajterna i de nordiska länderna. För att lyckas gör de en storsatsning på livsstil och bakom innehållet står Spoon.

– Det känns jättekul. Vi kommer att ansvara för all produktion i Sverige, Finland, Danmark och Norge. Till det har vi anställt fem nya webbredaktörer, två i Sverige och en var till de övriga nordiska redaktionerna, säger Hannah Sjöström, kundansvarig på Spoon, till Dagens Media.

Samarbetet mellan Spoon och MSN har redan inletts och det kommer alltså att omfatta livsstilsmaterial på de nordiska sajterna. Enligt Hannah Sjöström kommer innehållet att variera med allt från mode och hälsa till man, inredning och hem.

– I dag finns det många nischade sajter som fokuserar på smal livsstil, vi vill gå ut bredare och har gjort analys på vilket livsstilsmaterial som finns online i de nordiska länderna. Det finns mycket oskrivet innehåll, Hannah Sjöström.

Innehållet på MSN livsstil kommer att uppdateras dagligen och det kommer att skilja sig åt mellan de olika nordiska länderna.

– Den största utmaningen är att få en lokal vinkel. Det finns olika tycken och smak i de olika länderna och där måste man vara lyhörd som svensk. Vi måste våga vara lokala men samtidigt nordiska, säger Hannah Sjöström.

För Spoon innebär samarbetet att de för första gången anställer personal utanför Sverige. Det unika med samarbetet är, enligt Hannah Sjöström, att Spoon oftast kommunicerar med kunders kunder. Samarbete med MSN innebär istället att de kommunicerar med MSN:s läsare.

– Vi har inte riktigt jobbat på den här nivån tidigare så det ska såklart bli mycket spännande. Det är kul att få in en kund med nordisk närvaro, vem vet hur det slutar, säger Hannah Sjöström.

Frida Wickberg

Ämnen i artikeln:

MicrosoftSpoonMSN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.