Spoon-anställda får volontärarbeta på arbetstid

Contentbyrån Spoons medarbetare engagerar sig på arbetstid.

Spoon har beslutat att alla medarbetare på Stockholmskontoret ska ges möjlighet att använda två timmar per vecka av sin arbetstid till volontärarbete kopplat till flyktingar och integration. Anna Aurell, byråchef, säger till Dagens Media att det finns ett stort engagemang hos de anställda kring frågor som rör inkludering och att det just nu specifikt gäller flyktingfrågor.

– Många vill jobba i volontäruppdrag men kommer inte till skott och där vill vi bidra till att minska tröskeln. Det sitter väldigt djupt i Spoons kultur att värna om varandra.

Anna Aurell menar vidare att om Spoons medarbetare ges möjlighet att vara i sammanhang utanför sin vanliga miljö och hjälpa andra, kan det bidra till att man förstår kunderna bättre och stärks i yrkesrollen som kommuniktionskonsult.

– Beslutet togs emot väldigt positivt av våra medarbetare. Det har skapat en väldig aktivitet kring att hitta bra och spännande volontäruppdrag. Många är redan engagerade i olika uppdrag och försöker värva sina kolleger, säger Anna Aurell.

Amanda Törner

Reporter

Publicerad 2015-09-10 11.21Uppdaterad 2015-12-06 11.52

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: