Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Some guys går i konkurs

Publicerad: 21 januari 2016, 07:58
Uppdaterad: 21 januari 2016, 14:34

Skulle fördubbla personalstyrkan – nu går digitalbyrån Some guys under, kan Dagens Media berätta.


Digitalbyrån Some Guys räknade så sent som i våras med att fördubbla antalet anställda. Då värvades också Daniel Westin som ny kreativ chef.

Grundaren Tobias Löfgren berättade i april 2015 för Dagens Media om byråns expansionsplaner.

– Jag har en vision om att bli en byrå där vi kan jobba plattformsoberoende med kommunikation. I dag är varken kunder eller byråvärlden anpassad efter hur kunden beter sig, sade han.

Ett knappt år senare är situationen radikalt förändrad.

Some guys ansökte tidigare under veckan om konkurs, kan Dagens Media avslöja.

"Bolaget är på obestånd", skriver Some guys i konkursansökan som är undertecknad av Tobias Löfgren.

Konkursen kommer efter en tid då delar av byrån, de som inte jobbar med det digitala erbjudandet, har gått back. Internt bland ägarna har det också funnits en splittring kring hur byrån ska gå vidare.

– Vi har haft problem med lönsamheten i delar av byrån, och det har varit en splittrad bild i ägarstrukturen kring hur vi ville dra byrån vidare. Därför kände vi att det var dags att göra något nytt, säger Tobias Löfgren till Dagens Media.

Beslutet att försätta byrån i konkurs togs nyligen.

– Efter tio år stänger vi ned. Det känns tråkigt, men samtidigt kanske det är dags att ta ett nytt steg.

Tobias Löfgren kan inte svara på hur stort ett eventuellt underskott i konkursboet kan bli eller om konkursen kommer att drabba tredje part.

Enligt Kronofogdemyndigheten har fyra bolag – bland annat ett Schibstedbolag – i nuläget aktiva ansökningar om betalningsförelägganden riktade mot Some guys. Sammanlagt handlar det dock bara om drygt 100 000 kronor.

Enligt uppgift till Dagens Media har byrån drabbats av flera avhopp, där nyckelpersoner har lämnat byrån. Enligt Tobias Löfgren har det dock främst varit inom de delar av byrån som varit olönsamma.

– Nyckelpersonerna kanske har tappat gnistan lite när det har varit kämpigt.

Byrån omsatte enligt sitt senaste bokslut 15,1 miljoner kronor och redovisade samtidigt ett minusresultat på nära en miljon kronor. Enligt bokslutet, som gäller det brutna räkenskapsåret 2013/2014 hade Some guys 18 anställda. Sedan dess har personalstyrkan krympt rejält.

– Konkursen berör åtta anställda, säger Tobias Löfgren.

Some guys har varit partnerägd. Tobias Löfgren har enligt egen uppgift varit huvudägare. Han planerar nu att starta ett nytt erbjudande inom DMO (digital marketing optimization) och uppger att han har säkrat extern finansiering.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev