onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Society 46 går i konkurs

Publicerad: 15 oktober 2013, 10:58
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:30

UPPDATERAD. Efter ett stormigt år går digitalbyrån Society 46 i konkurs, kan Dagens Media avslöja.


DT

Dante Thomsen


Efter en tid som präglats av avhopp och ekonomiska bekymmer går det digitala produktionsbolaget Society 46 i konkurs, kan Dagens Media avslöja.

Uppgifterna bekräftas av en konkursansökan som lämnats in till Stockholms tingsrätt, där grundaren Karl Rosander slår fast att bolaget är på obestånd.

Konkursen kommer efter att byrån i februari i år tvingades ansöka om likvidation för bolaget Society 46 Scandinavia AB.

I slutet av januari valde också Naked-grundarna Fredrik Svensson och Johan Falk att avbryta planerna på att köpa in sig i Society 46 för att istället starta en ny byrå.

Byrån drabbades också av ett stort avhopp i augusti 2012 då ett stort antal anställda valde att lämna byrån.

Society 46 bildades i april 2010 och hette då Strip Digital. Då fanns vidlyftiga planer på att expandera både till Los Angeles och till Berlin.

 – I och med att vi expanderar och flyttar utanför Sveriges gränser så behövde vi se över vår identitet och då kändes det passande med ett nytt namn i London och vi genomför namnändringen även i Stockholm. Nu bygger vi upp ett ännu starkare team av creative technologists, designers, utvecklare och producenter till båda kontoren, sa Karl Rosander då.

Society 46 har bland annat legat bakom sajter och digitala kampanjer för Aftonbladet, Amnesty  och Nike.

UPPDATERING:

Karl Rosander kommenterar nu konkursen i ett mejl till Dagens Media.

" Ägarna och styrelsen har fattat beslutet att begära bolaget i konkurs, då man inte finner det försvarbart att fortskrida driften av bolaget", skriver han.

Anledningen till konkursen är bland annat den misslyckade London-expansionen.

"Under våren sattes en plan upp för bolaget och man har även nya storägare. Personal, ledning och styrelse har arbetat hårt med denna. Bolaget tappade en av sina större kunder. Detta i kombination med ett havererat globalt projekt har lett till att situationen tillslut blivit ohållbar".

Karl Rosander beskriver stämningen på byrån som sorgsen.

" Vi är alla otroligt ledsna och känner såklart stor sorg över att behöva sätta oss själva i konkurs då det även drabbar personal och kunder. Detta trots allt hårt arbete och extra insatser från både personal och partners. Styrelsen tillsammans med en konkursförvaltare kommer att försöka hitta lösning för fortsatt drift".

Under 2012 omsatte Society 46 totalt 5,3 miljoner kronor. Bolaget gjorde en vinst på 75 000 kronor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev